AKİF EKİCİ

26. Dönem Gaziantep Milletvekili

Parkantep Harikalar Diyarı'nda amaçlanan hedeflere ulaşılıp ulaşılamadığına ilişkin



            TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Sayın Beşir ATALAY tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.

Saygılarımla. 01.04.2010

                                   Akif EKİCİ
                              Gaziantep Milletvekili

Kamulaştırma bedeli ve inşaatı ile birlikte yaklaşık 50 milyon liraya mal olduğu bildirilen Parkantep Harikalar Diyarının açılışı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık bir yıl önce büyük umut ve beklentilerle yapılmıştı. Harikalar Diyarı için yapılan yatırımın 4 yıl gibi kısa bir sürede kendisini amorti edeceği, bir yılda en az 2 milyon ziyaretçi çekeceği ve en az 1.500 kişiye istihdam yaratacağı bu beklenti ve vaatlerden birkaçıdır.

Ancak açılışından bu yana geçen yaklaşık bir yıllık sürede Parkantep halkın ilgisini çekmediği için atıl duruma düşmüş ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin ölü yatırımlarından biri haline gelmiştir. Bu yolla, küresel mali krizin derinden etkilediği şehrimizin ve vatandaşlarımızın 50 milyon lirası gerçekten istihdam yaratan, üretime katkı sağlayan bir yatırım için kullanmak yerine adeta çöpe atılmıştır.

Konuyla ilgili olarak;

1.   Açıldığı günden bu yana Parkantep Harikalar Diyarını ziyaret eden kişi sayısı kaçtır? Bu sayının başlangıçta belirlenen yıllık en az 2 milyon ziyaretçi hedefine oranı nedir?

2.   Yaklaşık bir yıllık süre zarfında parktan ne kadar gelir elde edilmiştir? Aynı dönem için parkın toplam gideri ne kadardır?

3.   Parkantep Harikalar Diyarında şu anda istihdam edilen kişi sayısı kaçtır? Parkın açıldığı günden bugüne kadar işine son verilen kişi sayısı nedir? Bu kişilerin işten çıkarılma nedenleri nelerdir?

4.   Parka giriş-çıkışlarda kullanılan turnikelerin kısa bir süre önce yenilendiğine ilişkin iddialar doğru mudur? Bu iddialar doğru ise turnikelerin kısa bir süre içinde yenilenmesinin gerekçesi nedir, bu yenileme işlemi için ne kadar para harcanmıştır?