AKİF EKİCİ

26. Dönem Gaziantep Milletvekili

TRT'deki torpil iddialarına ilişkin


           TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.


Saygılarımla. 25.01.2010

 

 

                                      Akif EKİCİ

                                  Gaziantep Milletvekili

 

2009 yılında TRT tarafından çeşitli kadrolara personel alımı için yapılan sınavı asıl ve yedek olarak kazanan adayların isimleri 21 Ocak 2010 günü TRTnin internet sitesinde yayınlanmıştır. Ancak siteye konulan bu listede bazı isimlerin karşısında “Ercüment şahsen tanımıyor, yetim büyümüş” ve “Erol Yüksel kefil değil” gibi notların yer aldığı basına da yansımıştır. TRTde dönen torpil oyunlarının açıkça ispatı olan bu notların silinmediğinin farkına varan ilgili birim söz konusu listeyi hemen siteden kaldırarak yeni listeyi siteye yüklemiştir.


Konuyla ilgili olarak;


1. Bazı isimlerin karşısında yer alan “Ercüment şahsen tanımıyor, yetim büyümüş” ve “Erol Yüksel kefil değil” notlarının anlamı nedir?


2. Notlarda “Ercüment” olarak yazılan kişi kimdir? Bu kişinin personel alımındaki rolü nedir? Şimdiye kadar TRTye bu kişinin tanıdığı kaç kişi alınmıştır?


3. TRTye bugüne kadar “Erol Yüksel”in kefilliği ile alınan kaç personel vardır?


4. Gelirinin büyük bir bölümü halkın vergileriyle oluşturulan TRTye personel alımında liyakat yerine “Ercüment” isimli şahsın şahsen tanımasının ve “Erol Yüksel”in kefilliğinin aranması doğru mudur?