AKİF EKİCİ

26. Dönem Gaziantep Milletvekili

TSE'de göreve başlatıldığı iddia edilen bir şahsa ilişkin

              
            TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Sanayi ve Ticaret Bakanı Sayın Zafer ÇAĞLAYAN tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını saygılarımla arz ederim. 11.06.2008

                                          Akif EKİCİ
                                     Gaziantep Milletvekili

Refah Partisi Rize eski Milletvekili Şevki Yılmaz'ın kardeşi Aziz Yılmaz'ın 60 yaşında iken Türk Standartları Enstitüsü'nün Gebze Teşkilatında 06.11.2006 tarihinde memur olarak işe başlatıldığı ve kendisine 1.140 YTL maaş -ikramiyeler hariç- bağlandığı bilinmektedir. Bununla birlikte kendisinin 30.10.1976 tarihinde MEB Ticaret ve Turizm Yüksek Öğretmen Okulu Bankacılık bölümünden önlisans diploması ile mezun olduğu bilinmektedir.

1. Aziz Yılmaz Türk Standartları Enstitüsü'nün Gebze'deki teşkilatında hangi tarihe kadar memur olarak çalışmıştır?
2. Aziz Yılmaz hangi tarihte TSE'nin merkez teşkilatına hangi göreve hangi ünvanla getirilmiştir?
3. Aziz Yılmaz'ın TSE'de hangi görevi ifa etmektedir ve kendisine bu görevi nedeniyle ödenen maaş ve ikramiye tutarı nedir?
4. Aziz Yılmaz'ın şu anda TSE'de yaptığı göreve gelebilmenin koşulları nelerdir? Önlisans mezunu olan Aziz Yılmaz'ın lisans mezunu olma koşulu aranan bir göreve getirildiği yönündeki iddialar doğru mudur? Aziz Yılmaz'ın şu anda yaptığı göreve gelebilmenin koşullarına ilişkin TSE Personel Yönetmeliği, TSE Organlar Yönetmeliği ve Yönetim Kurulu kararlarında herhangi bir düzenleme bulunmakta mıdır? Bu yönde bir düzenleme var ise, önlisans mezunu olduğu bilinen Aziz Yılmaz bu göreve getirilmesinde Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın herhangi bir önerisi, telkini, tavsiyesi olmuş mudur?
5. Lisans mezunu olmadığı halde lisans mezunu olan birisinin gelebileceği bir göreve getirildiği iddia olunan önlisans mezunu Aziz Yılmaz'ın bu göreve getirilmesinde imzası olan sorumlular hakkında bir soruşturma açılacak mıdır?