AKİF EKİCİ

26. Dönem Gaziantep Milletvekili

Başbakanlık için sipariş edilen 6. uçağa ilişkin

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim. 14.03.2011

Saygılarımla.
Akif EKİCİ
Gaziantep Milletvekili

Memurlar, emekliler, çiftçiler, esnaf, yoksul halk söz konusu olduğunda kaynak yetersizliğinden dem vuran AKP iktidarının, 5 makam uçağı ve 1 helikoptere rağmen yeni bir uçak için sipariş vermesi kamuoyunun tepkisine neden olmaktadır.

Son model makam araçları alınırken, Cumhurbaşkanlığına lüks yat yaptırılırken,  başbakanlık filosuna sürekli yeni uçaklar eklenirken hiçbir masraftan kaçınmayan AKP Hükümeti, bu savurganlığının bedelini halkın sırtına yüklemektedir. Başbakanlık tarafından Airbus firmasına A 330-200 model uçak siparişi verilmesi bu uygulamanın son örneğidir.


Konuyla ilgili olarak;
1. Devlet filosunda 5 uçak, 1 helikopter olmasına rağmen yeni bir uçak siparişi verilmesinin nedeni nedir?

2. Airbus firmasına sipariş edilen A 330-200 model uçağın, VIP özellikleri de eklendiğinde bütçeye “külfeti” ne kadar olacaktır? Ödeme hangi kalemden yapılacaktır? Satın alım hangi usulle yapılmıştır?

3. Açlık ve yoksulluk sınırı altında yaşayan emekli ve çalışanın ücretine zam söz konusu olduğunda kaynak sıkıntısından bahseden iktidar mensuplarının lüks harcamalarına devam etmesi tezat oluşturmamakta mıdır?

4. AKP hükümeti lüks harcamalarına son vermeyi düşünüyor mu, yoksa tasarruf tedbirlerini çiftçiler, işçiler, memurlar, emekliler, yoksul halk üzerinde uygulamaya devam mı edecek?