AKİF EKİCİ

26. Dönem Gaziantep Milletvekili

TRT'ye alınan Bakan, Milletvekili danışmanlarına ilişkin


 

          
            TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

Aşağıdaki sorularımın Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim. 24.06.2010


Saygılarımla.

 

 

                                         Akif EKİCİ

                                   Gaziantep Milletvekili

 

Ülkemizde milyonlarca işsiz varken, gençlerimiz KPSS sınavında başarılı olarak kamu kurumlarında işe başlamak için dershanelere binlerce lira harcarken, AKP iktidarının, kamu kurumlarının kadrolarını herhangi bir yaş, eğitim, tecrübe aramaksızın kendi şürekâsı ile doldurması kamuoyunda büyük tepkilere yol açmaktadır.


Kadroları eş, dost, tanıdık, akraba, yandaş ile doldurulan kurumların başında da gelirinin yaklaşık yüzde 70i halkın ödediği vergilerden oluşan TRT gelmektedir. Göreve geldiğinde TRTnin mevcut kadrosuyla 20 TV kanalını yönetebileceğini söyleyen Genel Müdür İbrahim Şahin döneminde, TRTye 914 kişi daha alınmıştır. Bu alımlarda en çok dikkat çekenleri ise, Bakanların ve AKPli milletvekillerinin danışmanı olarak çalışan kişilerin TRTye kadrolu olarak, yüksek maaşlarla atanmalarıdır. Bu duruma son örneği de, Bülent Arınçın basın danışmanı olan kişinin TRTye Strateji Daire Başkanı olarak atanmasına ilişkin medyamızda yer alan haberler oluşturmaktadır.


Konuyla ilgili olarak;


1. Bülent Arınçın basın danışmanı olarak görev yapan kişinin TRTye Strateji Daire Başkanı olarak atanmasının nedeni nedir? Bu atamada hangi kriterler rol oynamıştır?


2. TRTnin mevcut kadroları içinde TRTnin Strateji Daire Başkanlığı görevini yerine getirecek nitelikte kişiler yok mudur?


3. TRTden sorumlu Devlet Bakanı olarak, Sayın Bülent Arınçın basın danışmanının TRT Strateji Daire Başkanlığına atanması için herhangi bir telkini, bir yardımı olmuş mudur?


4. AKP iktidarları döneminde bakan veya milletvekili danışmanı olarak çalışırken TRTye alınan kişi sayısı kaçtır? Bu kişiler kimlerdir? TRTde hangi kadrolara atanmışlardır? Ne kadar maaş almaktadırlar?


5. AKP iktidarları döneminde diğer kurumlardan yatay geçiş ve açıktan atama yöntemiyle TRTye alınan personel sayısı kaçtır?